باهمآد " برابري، آزادي و رهايي "

عاشورای ایرانی

سرکوب و کشتار معترضان در روز عاشورا در 6 دی ماه 1388 به وحشیانه ترین شیوه توسط دیکتاتوری دینی انجام گرفت که در آن 38 نفر در سرار کشور کشته شدند و صدها نفر بازداشت گردیدند.


یک شاهد عینی به بی بی سی فارسی گفت که کشته شدن سه نفر از معترضان را در نزدیکی چهارراه کالج در مرکز تهران به چشم دیده است.شاهد عینی دیگری در همین مورد به بی بی سی گفت: "یک نفر از کشته شدگان مردی پنجاه ساله بود که مردم معترض جنازه او را روی دست می بردند، اما در چهارراه ولی عصر نیروهای نظامی جنازه را از دست مردم گرفتند".
به گفته این شاهد عینی، "بعد از آن جنازه این مرد حدود نیم ساعت در کنار خیابان گذاشته شده بود و سرانجام نیروهای نظامی آن را با خود بردند".به گفته این شهروند تهرانی، "جنازه این فرد در حالی نیم ساعت در گوشه خیابان بود که آمبولانس در کنارش ایستاده بود".


پلیس برای متفرق کردن جمعیت در تهران از گاز اشک آور و باتوم استفاده کرده و معترضان موتورهای مأموران بسیج و نیروی انتظامی را به آتش کشیده اند.
یک شاهد عینی به بی بی سی فارسی گفت که مأموران امنیتی در تقاطع خیابان های زرتشت و فلسطین در تهران، یکی از معترضان را با گلوله زدند و با خودروی پاترول از روی او رد شدند.
به گفته این شاهد، گروهی از مردم معترض در بیمارستان مهر پناه گرفته اند و مأموران پلیس می کوشند که آنها را از بیمارستان خارج کنند.
گفته می شود معترضان از بیم انتقال یافتن مجروحان به بازداشتگاه، از تحویل دادن آنها به آمبولانس ها اجتناب می کنند.
شاهد عینی دیگری به بی بی سی فارسی گفت که معترضان یک خودروی نیروی انتظامی را در نزدیکی چهارراه کالج در مرکز تهران واژگون کرده اند.

لیس برای جلوگیری از پیوستن سایر معترضان به افرادی که در میدان انقلاب و امام حسین تجمع کرده‌ بودند، چهارراه ولیعصر را مسدود و در میدان انقلاب نیز به سمت عزاداران گاز اشک‌آور پرتاب کرده است.ا این حال به نوشته وب‌سایت جرس، جمعیت انبوه مردم، سد پلیس را شکسته و در حدفاصل چهارراه ولیعصر و پل کالج درگیری شدیدی بین معترضان و نیروهای امنیتی در جریان است. تعدادی موتور و خودروهای یگان ویژه نیز به آتش کشیده شده است. دامنه درگیری‌ها به میدان ولیعصر و هفت تیر و نیز خیابان‌های فرعی هم کشیده شده است.

ستون‌های دود بزرگی در حوالی خیابان حافظ نیز گزارش شده است. جرس به نقل از شاهدان عینی نوشته است که دست‌کم چهار نفر از معترضان، با شلیک ماموران یگان ویژه از پای درآمده‌اند. هنوز از تعداد زخمی‌ها و بازداشت‌شدگان، خبری منتشر نشده است.
بر اساس این گزارش، معترضان شعارهای بسیار تندی علیه رهبر جمهوری اسلامی همچون «خامنه‌ای یزید شده یزید رو سفید شده، معاویه حیا کن سلطنتو رها کن» و «مرگ بر اصل ولایت فقیه» سر داده‌اند.
یک شاهد عینی نیز در گفتگو با زمانه با اشاره به حضور «میلیونی» معترضان در راهپیمایی اعتراضی امروز، از برخورد شدید نیروهای گارد ویژه و لباس شخصی‌ها با مردم در حدفاصل پیچ شمران، خیابان انقلاب و خیابان بهار خبر داده است.

ه گفته این شاهد عینی، نیروی انتظامی برخورد چندانی با مردم نداشته، اما نیروهای گارد ویژه، با فاصله بسیار اندکی، اقدام به شلیک گاز اشک‌آور و فلفل می‌کرده‌اند. گفتگوی زمانه با شاهد عینی در تهران
این شاهد عینی به نقل از دوستان خود در میدان آزادی نیز افزود که درگیری‌ها در حوالی میدان آزادی میان نیروهای امنیتی و معترضان به «جنگ خیابانی و نبرد تن به تن» شبیه بوده است.
عکس‌های مختلفی که در اینترنت منتشر شده، حاکی از عقب‌نشینی برخی ماموران پلیس و فرار آنها است. گزارش‌های دیگری نیز حاکی است که برخی از نیروهای پلیس از دستورات فرماندهان خود مبنی بر تیراندازی مستقیم به مردم، خودداری می‌کنند.


اعتراضات در شهرهای دیگر ایران

گزارش هایی هم از درگیری میان معترضان و نیروهای انتظامی و امنیتی در نجف آباد، اصفهان، شیراز و اردبیل منتشر شده است.
سایت نوروز، پایگاه خبری جبهه مشارکت ایران اسلامی گزارش داده است که مأموران انتظامی و امنیتی از گردآمدن عزاداران معترض در مسجد اعظم محله حسین آباد اصفهان جلوگیری و خانه آیت الله جلال الدین طاهری اصفهانی را هم محاصره کرده اند.
این سایت نوشته است که نیروهای امنیتی با باتوم، گاز اشک آور و گاز فلفل به معترضان حمله کرده اند.
یک خبرنگار هم از نجف آباد به بی بی سی فارسی گفت که درگیری های شدیدی در این شهر میان عزاداران معترض و مأموران حکومتی روی داده است.
سایت جرس از شیراز گزارش داده است که مأموران انتظامی و لباس شخصی به راهپیمایی مسالمت آمیز معترضان هجوم آورده اند و این راهپیمایی را به خشونت کشیده اند.
تصاویری هم از تجمع اعتراضی عزاداران در اراک در شبکه های اجتماعی اینترنتی منتشر شده است.
دولت ایران خبرنگاران خارجی را از پوشش مستقیم این تجمعات منع کرده است.
سایت های نزدیک به جناح اصلاح طلب در ایران از صبح روز یکشنبه گزارش داده بودند که پلیس و نیروهای امنیتی حضوری محسوس در خیابان های تهران دارند.
این سایت ها نوشته بودند که صدها پلیس ضد شورش و مأمور امنیتی در میدان هفت تیر، خیابان انقلاب و نزدیکی بازار مستقر شده اند.
پیش از ایام محرم نیروی انتظامی هشدار داده بود که اگر کسانی در حاشیه عزاداری محرم دست به "کارهای خلاف امنیت" بزنند آنهار را دستگیر خواهد کرد.این در حالی است که خبرگزاری کار ایران از قول سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم نوشته است: "مادامی که رفتار معترضان توام با بی قانونی و تخریب و اغتشاش نشود، ما به دادن تذکر و مدارا بسنده می کنیم."
آقای احمدی مقدم در پاسخ به سئوالی در باره برخوردهای نیروی انتظامی در حوادث بعد از انتخابات گفت: "سیاست و رویه نیروی انتظامی در این خصوص کاربرد و استفاده از خشونت حداقلی است."
فرمانده نیروی انتظامی در عین حال تاکید کرده که اگر "حرکت ها به سمت تخریب و اغتشاش پیش برود، با این حرکت ها به صورت قاطعانه برخورد خواهیم کرد."
مأموران پلیس در درگیری های روز شنبه (تاسوعا) نیز برای متفرق کردن معترضان از باتوم و گاز اشک آور استفاده کردند.
در این روز در چند شهر دیگر ایران از جمله اصفهان هم درگیری هایی صورت گرفت.
مراسم عاشورای امسال مصادف با هفتمین روز درگذشت آیت الله منتظری، رهبر معنوی مخالفان است.
سایت "کلمه"، پایگاه خبری نزدیک به میرحسین موسوی نوشته اند که سید علی حبیبی موسوی خامنه، خواهر زاده میرحسین موسوی در میان کشته شدگان است. بر اساس این گزارش، آقای موسوی به بیمارستانی که جسد خواهرزاده اش در آن نگهداری می شود رفته است.
شاهدان عینی به خبرنگاران خبرگزاری های بین المللی در تهران گفته اند که کشته شدن چهار نفر از معترضان را دیده اند.
سایت اینترنتی جرس، پایگاه خبری نزدیک به معترضان هم از کشته شدن چهار نفر در تهران خبر داده است.




0 نظرات:

» نظر شما؟